actueel

We ontdekken massaal de lokale zelfstandige opticiens

We ontdekken massaal de lokale zelfstandige opticiens

Shop local is het credo sinds we tijdens de Corona crisis ontdekt hebben dat het de ‘kleine’ lokale winkels zijn die de winkelstraat leuk maken en zich altijd inzetten voor de stad of het dorp..

Dat geldt zeker ook voor de lokale zelfstandige opticiens die zich razendsnel aangepast en hun winkel Corona-proof gemaakt hebben. Een poosje lang bezorgden ze al eerder gekochte brillen en bijvoorbeeld contactlenzen gewoon persoonlijk thuis bij hun klanten. Dat is nog eens wat anders dan de DHL aan de deur. Als dat geen service is!

En wat nog het allermooiste is, wie er nu heen gaat ontdekt zelf het verschil met de grote ketens. De mooie winkels, persoonlijke aandacht, het vakmanschap, de professionele service en niet in de laatste plaats prachtige en kwalitatief hoogwaardige brillen en zonnebrillen van de mooiste merken. Op sociale media vind je het ene na het andere enthousiaste verhaal. Fashion director Anita Willemars schreef er zelfs een blog over op de website van Nouveau magazine, Elise Schaap wil nooit meer iets anders en dat geldt ook voor bijvoorbeeld Moïse Trustfull, acteur Leo Alkemade en nog een heleboel anderen. Mooi om te zien dat Corona uiteindelijk ook zulke goede gevolgen heeft. ‘Shop local’ lijkt niet meer te stoppen dus volg het goede voorbeeld. Neem ook de proef op de som en ontdek zelf het verschil dat de gepassioneerde professionals in de zelfstandige winkels maken. Je ogen zijn het waard en zeer waarschijnlijk wil je daarna ook echt niets anders meer!     

Jaap's Reizen

Door de ogen van Jaap Kroon

Door de ogen van Jaap Kroon

Is het je ook opgevallen dat in de tijd waarin we nu leven met Covid-19 de woorden ‘zien’ en ‘kijken’ een hoofdrol spelen? Je hoeft de krant maar open te slaan en een actualiteitenprogramma op TV aan te zetten en het komt voorbij...

“Ik zie een vooruitgang, we zien een verdubbeling, als ik vooruit kijk, kijk maar naar ons buurland, de cijfers laten zien.” In mijn doen en laten doe ik het ook. Ik kijk veel terug, ik zie de wereld veranderen en ik probeer vooruit te kijken. Als fotograaf ben ik natuurlijk ook altijd met mijn ogen bezig. Bijna elke scene die ik in het dagelijkse leven tegenkom frame ik als een foto. Ik kader wat ik zie en druk in gedachten af. De herinnering is mijn foto. Zo’n herinnering zorgde er ook voor dat ik ben gaan reizen. Ik ben een beetje een laatbloeier en kwam er rond mijn 52e achter dat ik wel aardig kon fotograferen. Dat was 6 jaar geleden dus reken maar uit.

 

Tot 2017 had ik alleen nog maar in Europa gereisd en dat waren voornamelijk strandvakanties met mijn twee zoons. In dat jaar kreeg ik de kans om voor een goed doel af te reizen naar Vietnam om hun projecten in beeld te brengen. In Cu Chi verbleef ik op een complex met nonnen die er een school voor kinderen runnen. Na ongeveer 3 dagen kreeg ik last van een jetlag en een vorm van heimwee. Ik voelde me lichtelijk opgesloten met de nonnen en besloot een lange wandeling buiten het complex te maken. Het toeval zorgde ervoor dat ik tijdens mijn wandeling een Duitser tegen het lijf liep die er woonde. Je moet je voorstellen dat het dorp waar ik verbleef niet echt bekend is met toeristen. Ik was er een bezienswaardigheid en kon me levendig voorstellen dat de Duitser het wel prettig vond om weer eens met een Europeaan te kletsen. Dat deden we dan ook een paar uurtjes bij een lokaal restaurantje. Mijn heimwee verdween als sneeuw voor de bloedhete zon. Het onvermijdelijke gebeurde, ik moest plassen. Het eettentje had echter geen eigen toilet maar ik mocht naar de wc in het huis van de eigenaar. Het beeld wat ik daar aantrof heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik besmet ben geraakt met het reisvirus. Het was alsof ik een filmscene binnenliep. Een huiskamer vol rommel, een paar krijsende kinderen spelend op de vloer, een joekel van een TV met het volume op 25 en een toilet zoals ik nog nooit eerder had gezien. Ik was in een compleet andere wereld beland. Alles wat met Nederland (het Westen) te maken zou kunnen hebben was verdwenen. Niks leek er meer op en de Nederlandse taal deed er ook niet meer toe. Ik was niet meer dan een speldenknop ergens op onze planeet. Veel later realiseerde ik mij dat ik op mijn reizen altijd op zoek ben naar dat gevoel. Tot nu ben ik het ook op elke reis weer tegengekomen. Hoe mooi is het om te constateren dat wat je ogen zien getransformeerd kan worden tot een onvergetelijke herinnering die bepalend kan zijn voor de rest van je leven.

 

Tijdens de voorbereiding van mijn reis naar Vietnam stuitte ik steeds op artikelen over reizen naar Iran. Verhalen over de gastvrijheid van de bevolking en de bijzondere geschiedenis van het land. Het intrigeerde me meteen en ik kon het ook niet meer loslaten. Na mijn toilet ervaring in Vietnam wist ik het zeker. Ik moest naar Iran. Bij terugkomst in Nederland kocht ik meteen een retourtje Teheran. Zonder enig plan op dat moment. Wel een route in gedachten maar niet hoe ik dat zou moeten doen. Het enige wat ik had geregeld was een slaapplaats bij een local in Teheran. Couchsurfen kun je namelijk in vrijwel elke stad in Iran. Het bied je de unieke gelegenheid om het echte leven van het land te leren kennen. Je hoort er de verhalen van de mensen en die vertellingen zijn voor mij belangrijker en vaak mooier dan het zien van bijvoorbeeld een beroemd historisch gebouw.

 

Het verhaal van Iran is een bijzonder verhaal. De beschaving vond er zijn oorsprong en het land kende lange tijd de vrijheden die lijken op die van ons. Hoe anders is het er nu. Ook daar heeft Covid-19 meedogenloos toegeslagen en zorgt het politieke machtsspel voor een armoede en werkeloosheid die zijn weerga niet kent. Er wordt mij weleens gevraagd of je wel naar landen moet reizen waar het regime niet menswaardig is. Ik heb daar geen eenduidig antwoord op, maar probeer altijd wel te vertellen dat je de regering en de bevolking hebt en die totaal verschillend kunnen zijn. Dan heb je ook nog eens het beeld wat door de media en ook zeker door de Westerse media wordt gecreëerd. Dat beeld is niet altijd even zuiver. Toen ik vertelde dat ik naar Iran ging werd ik bijna door iedereen voor gek verklaard. Het zou er gevaarlijk zijn. Ik kan je meteen uit de droom helpen, het was veiliger om ’s nachts door Teheran te lopen dan door Amsterdam. Door de boycot kun je er niet pinnen en ben je dus gedwongen om er met al je cash te reizen. Makkelijk doelwit dus. Ook hier kan ik je meteen uit de droom helpen, er wordt geen enkele toerist beroofd in Iran. Je bent er te gast en gasten zijn er heilig. Als het gaat om gastvrijheid dan staat de bevolking van Iran op nummer 1, in de voetsporen gevolgd door de Afghanen. Daarna komt Pakistan. Dat land bezocht ik ook en komt zeker terug in een van mijn columns.

 

Terug naar Teheran. Deze stad wordt vaak afgeraden vanwege de herrie en de drukte. Zo jammer. Ik heb dan ook besloten om bij deze column alleen de foto’s van de hoofdstad van Iran te laten zien. Omdat de stad het verdient. De rest van het land komt wel bij de andere verhalen. Teheran is ook het verhaal van de underground scene (net als de rest van het land). Alles wat god verboden heeft gebeurt daar stiekem. Ondergronds. Dat geldt voor bv. drugs- seks- en muziekfeestjes. Ik fotografeer ook voor een online muziekplatform en was van plan om daar beelden voor te gaan maken. Mijn couchsurf adresje was een mooie uitvalsbasis. Ik sliep er bij een gescheiden vrouw wiens dochter gitaar speelde in een meidenband. Hoe verboden is dat in Iran. Mijn reportage viel echter in duigen omdat ik me toch niet goed genoeg had voorbereid. Ik verbleef er in de periode van de Asjoera, een Islamitisch herdenkingsfeest. Het probleem is dat er dan extra politiecontrole is en niemand illegaal feestjes durft te geven. Daar staat echter tegenover dat ik op straat alle vrijheid kreeg om te fotograferen. Het is vele malen makkelijker om in Teheran te fotograferen dan een uurtje in Amsterdam.

Ga voor meer foto's van deze reis naar het
album op onze Facebook pagina

 

(zonne)brillen

Een Serengeti zonnebril voor Vaderdag!

Een Serengeti zonnebril voor Vaderdag!

Het is deze maand Vaderdag en je kunt niet vroeg genoeg beginnen met nadenken over een passend cadeau. Een mooie nieuwe zonnebril is altijd een goed idee en zeker als het een echte Serengeti is...

Serengeti gebruikt de meest geavanceerde technologie om zonnebrillen te maken die je ogen perfect beschermen en ervoor zorgen dat je altijd en onder alle omstandigheden haarscherp en ontspannen kijkt. Hoe doen ze dat? Door voor hun monturen de beste materialen te gebruiken en die te voorzien van gepolariseerde en meekleurende glazen Serengeti glazen met het gepatenteerde Spectral Control. Een combinatie van materiaal en technologie die uniek is en zorgt voor een ongekende kijkervaring. Niet voor niets zijn veel professionele chauffeurs en bijvoorbeeld piloten diehard fans van dit mooie merk. Zij weten als geen ander dat een goede zonnebril het verschil maakt tussen stress en een lekker ontspannen rit of vlucht. Dus als je een cadeau zoekt…

kijk voor een impressie van de collectie vast even in de showroom op deze website en vraag ons gerust om een geautoriseerde dealer bij jou in de buurt

actueel

Prachtig weekend met heel veel zon dus vergeet je zonnebril niet

Prachtig weekend met heel veel zon dus vergeet je zonnebril niet

Het is nog voorjaar maar het lijkt soms wel zomer en dat geldt zeker voor de zonkracht. De lucht is extreem helder en de zon is sterker en feller dan voorgaande jaren. Goed smeren dus en zonnebril op!

Met deze zon verbrand je razendsnel en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Experts waarschuwen er zelfs voor omdat je zo vroeg in het jaar nog niet zoveel zonkracht verwacht. Iedere paar uur smeren met een flinke factor is dus verstandig en je ogen kunnen ook echt niet zonder goede zonnebril want de zon is net zo slecht voor je ogen als voor je huid.

Dita

Theo

Heb je geen goede zonnebril (meer) of ben je gewoon weer eens toe aan een nieuwe, kijk dan vast even in onze webshop. Daar vind je een prachtige selectie topmerken in alle prijsklassen. Van de exclusieve collectie van DITA Eyewear tot de artistieke en kleurrijke modellen van THEO en de bestsellers van modemerken zoals Scotch & Soda en Tom Ford.  

Scotch & Soda

Tom Ford

Of ga je liever voor een stoere Cazal of een duurzaam gemaakte Neubau?

Cazal

Neubau

Zo kunnen we nog wel even doorgaan want je vindt in onze showroom meer dan 25 topmerken. Kijk dus snel verder en laat je inspireren. Natuurlijk helpen we je ook graag als je wilt weten welke opticien bij jou in de buurt jouw favoriete collectie verkoopt!

(zonne)brillen

Bij DITA Lancier zit het geheim ook in de glazen

Bij DITA Lancier zit het geheim ook in de glazen

Het luxe brillenmerk DITA is ongekend populair. Recent heeft het een nieuw merk aan de collecties toegevoegd. DITA Lancier onderscheidt zich met herkenbaar design en een unieke keus in glazen…

Je hebt de keuze uit drie ontwerpconcepten die uiteraard allemaal in verschillende modellen verkrijgbaar zijn. Twee concepten zijn volledig van titanium, het derde combineert titanium met acetaat. Voor de glazen kies je uit de ‘land, ‘zee’ of ‘lucht’ variant met ieder hun eigen specifieke eigenschappen. Zo zijn de ‘zee’ lenzen gepolariseerd om hinderlijke schitteringen op bijvoorbeeld het wateroppervlak te elimineren. Je kiest dus voor de glazen die het beste bij jouw lifestyle passen. DITA Lancier is weer een prachtige luxe collectie met een licht sportieve touch. Niet helemaal toevallig is het ook de sponsor van het Aston Martin Red Bull Team waar Max Verstappen voor rijdt. Die ga je dus, net als zijn collega’s bij het team, regelmatig met een DITA Lancier zonnebril zien.

Kijk vast even in onze showroom voor een impressie van deze prachtige collectie en vraag ons gerust om een gecertificeerd dealer bij jou in de buurt!