Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement.Akkoord

Back

Essilor

In Nederland maken beunhazen gretig gebruik van een gebrek aan regelgeving waardoor iedereen brillen mag verkopen en zelfs oogmetingen mag doen. Met alle kwalijke gevolgen van dien. Daarom hebben we nog maar eens op een rijtje gezet hoe de gediplomeerde, vakkundige en ervaren opticiens die ESSILOR brillenglazen adviseren tot hun advies komen en hoe een goede oogmeting bij zo’n specialist in zijn werk gaat. Gewoon omdat je ogen het waard zijn en omdat het altijd leuk is om goed geïnformeerd te zijn. Zeker als het om goed zien en gezonde ogen gaat!

Dit is wat je mag verwachten. De volgorde van de verschillende stappen kan weleens verschillen.  

Stap 1. De objectieve meting
Een autorefractor berekent je zichtsterkte aan de hand van hoe goed je ogen zich kunnen scherpstellen. Het resultaat is een goede indicatie van de benodigde sterkte en wordt door de verdere onderzoeken verfijnd.

Stap 2. De oogdruk meting
Met een tonometer meet de specialist de druk in je ogen. De inwendige druk van het oog is een goede indicator voor mogelijke ziekten zoals glaucoom.

Stap 3. De anamnese
Bij de anamnese stelt de specialist je vragen over je gezondheid, eventuele ziektes in de familie, medicijngebruik, bloeddruk etc. Niet uit nieuwsgierigheid maar omdat het van invloed kan zijn op je gezichtsvermogen. Ook je werksituatie of je hobbies kunnen aan de orde komen. Om de juiste ESSILOR brillenglazen te adviseren maakt het uit of je de hele dag op de weg zit of juist op kantoor achter een beeldscherm.

Stap 4. De subjectieve meting
Met alle informatie als uitgangspunt wordt vervolgens met behulp van een phoropter de exacte zichtsterkte voor zowel veraf als dichtbij bepaald. Niet alleen voor ieder oog afzonderlijk maar ook voor beide ogen samen omdat ook de samenwerking tussen beide ogen van groot belang is voor een scherp en ontspannen zicht.  

Stap 5. Het glas advies
Na alle testen en metingen kan de specialist een afgewogen glasadvies geven. Denk daarbij aan het type brillenglas, het design, het materiaal waar de glazen van gemaakt worden, de verschillende coatings en de extra opties.

Stap 6. Het centreren van de brillenglazen
Hoe goed je met je nieuwe bril ziet, hangt sterk af van de oogmeting en het type brillenglazen. Maar er is nóg een cruciale factor: de manier waarop de nieuwe glazen in je montuur worden geplaatst. Dat moet uiterst nauwkeurig gebeuren. Met het geavanceerde ESSILOR  Visioffice centreersysteem berekent de specialist de exacte plaatsing van de glazen in je montuur. Dit gebeurt met meerdere camera’s en via uiterst precieze calculatiemethoden waarbij de vorm en positie van je montuur op je gezicht en bijvoorbeeld het toekomstige gebruik belangrijk zijn.

Over ESSILOR

Het Franse ESSILOR is vooral bekend als de uitvinder van het Varilux glas. Dat was in 1959 en sindsdien heeft het bedrijf veel geïnvesteerd in voortdurende verbeteringen van dit baanbrekende concept. En het bleef natuurlijk niet bij het Varilux glas. ESSILOR werkt onverminderd aan innovatieve technologieën om uw kijkcomfort te maximaliseren. Daarbij wordt ook veel aandacht besteed aan ons veranderende kijkgedrag bijvoorbeeld door de invloed van computers, smartphones en tablets.