Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement.Akkoord

Back

HOYA

In Nederland maken beunhazen gretig gebruik van een gebrek aan regelgeving waardoor iedereen brillen mag verkopen en zelfs oogmetingen mag doen. Met alle kwalijke gevolgen van dien. Daarom hebben we nog maar eens op een rijtje gezet hoe de gediplomeerde, vakkundige en ervaren opticiens die onze HOYA brillenglazen adviseren tot hun advies komen en hoe een goede oogmeting bij zo’n specialist in zijn werk gaat. Gewoon omdat je ogen het waard zijn en omdat het altijd leuk is om goed geïnformeerd te zijn. Zeker als het om goed zien en gezonde ogen gaat!

Dit is wat je mag verwachten. De volgorde van de verschillende stappen kan weleens verschillen.  

Stap 1. De objectieve meting
Eenautorefractor berekent je zichtsterkte aan de hand van hoe goed je ogen zich kunnen scherpstellen. Het resultaat is een goede indicatie van de benodigde sterkte en wordt door de verdere onderzoeken verfijnd.

Stap 2. De oogdruk meting
Met een tonometer meet de specialist de druk in je ogen. De inwendige druk van het oog is een goede indicator voor mogelijke ziekten zoals glaucoom.

Stap 3. De anamnese 
Bij de anamnese stelt de specialist je vragen over je gezondheid, eventuele ziektes in de familie, medicijngebruik, bloeddruk etc. Niet uit nieuwsgierigheid maar omdat het van invloed kan zijn op je gezichtsvermogen. Ook je werksituatie of je hobbies kunnen aan de orde komen. Om de juiste HOYA brillenglazen te adviseren maakt het uit of je de hele dag op de weg zit of juist op kantoor achter een beeldscherm.

Stap 4. De subjectieve meting
Met alle informatie als uitgangspunt wordt vervolgens met behulp van een phoropter de exacte zichtsterkte voor zowel veraf als dichtbij  bepaald.

Stap 5. De bepaling van het binoculaire zicht
Binoculair zien is het kijken met twee ogen wat je in een normale situatie altijd doet. De verschillende instrumenten zoals de autorefractor meten ieder oog afzonderlijk. Het HOYA  Eyegenius oogmeetsysteem spoort via verschillende testen verstoord binoculair zicht op. Tevens is deze technologie in staat om de meetresultaten direct te vertalen in brillenglazen die je zicht wee optimaliseren.

Stap 6. Het glas advies
Na alle testen en metingen kan de specialist een afgewogen glasadvies geven. Hij maakt hiervoor gebruik van het digitale adviessysteem HOYA Flow en bespreekt de verschillende opties met je. Denk daarbij aan het type brillenglas, het design, het materiaal waar de glazen van gemaakt worden, de verschillende coatings en de extra  opties.

Stap 7. Gepersonaliseerde brillenglazen
Kies je maatwerk dan brengt de specialist je specifieke en unieke kijkwensen in kaart met behulp van de HOYA Identifier software. De gegevens van de metingen, de vorm en draagwijze van het nieuwe montuur, je ervaring met eerdere brillenglazen en je levensstijl wegen daarbij allemaal mee.

Stap 8. Het centreren van de brillenglazen
Hoe goed je met je nieuwe bril ziet, hangt sterk af van de oogmeting en het type brillenglazen. Maar er is nóg een cruciale factor: de manier waarop de nieuwe glazen in je montuur worden geplaatst. Dat moet uiterst nauwkeurig gebeuren want de kleinste afwijking kan al de grootste irritaties geven. Met het geavanceerde HOYA  Visureal video centreersysteem berekent de specialist de exacte plaatsing van de glazen in je montuur. Dit gebeurt via uiterst precieze calculatiemethoden waarbij de vorm en positie van je montuur op je gezicht en bijvoorbeeld het toekomstige gebruik belangrijk zijn.

Over HOYA

Het Japanse HOYA behoort tot de belangrijkste brillenglazen leveranciers ter wereld. Het levert een keur aan glazen met ieder hun eigen specifieke eigenschappen en investeert jaarlijks enorme bedragen in onderzoek naar de werking van onze ogen en de processen in onze hersenen die het mogelijk maken dat we zien zoals we zien. Daarbij wordt ook veel aandacht besteed aan ons veranderende kijkgedrag bijvoorbeeld door de invloed van computers, smartphones en tablets. Op basis van de resultaten van al die onderzoeken worden de HOYA brillenglazen steeds verbeterd en aangepast aan de eisen van deze tijd.