Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement.Akkoord
naar oogzorg

Gezondheid

Onze specialisten bewaken ook de gezondheid van uw ogen. Gewoon omdat uw ogen het waard zijn. Onze optometristen zijn ervoor opgeleid en bevoegd, werken met de beste apparatuur en houden hun kennis dagelijks op peil met cursussen, nascholing, congressen en onderling overleg. Op deze pagina’s zetten we een paar veel voorkomende klachten, oogziekten en actuele ontwikkelingen op een rij. Heeft u vragen over deze of andere onderwerpen of wilt u meer informatie, aarzel dan niet en neem contact op met de specialisten in onze winkels!Myopie Management

Myopie Management

Steeds meer kinderen hebben al op jonge leeftijd last van myopie of bijziendheid. De oorzaak ligt waarschijnlijk in het feit dat ze te weinig buiten spelen en te veel ‘dichtbij’ kijken.

Droge Ogen

Droge Ogen

Droge ogen zijn een veel voorkomend probleem. Ze ontstaan door onvoldoende traanvocht of wanneer de kwaliteit van het traanvocht niet in orde is.

Glaucoom

Glaucoom

Glaucoom is een aandoening van de oogzenuw en wordt meestal veroorzaakt door een te hoge oogdruk. Dat is de reden dat wij bij onze oogmetingen ook altijd de oogdruk meten.

Netvliesloslating

Netvliesloslating

Het netvlies is een lichtgevoelige laag achterin het oog. Het zet het binnenvallende licht om in elektrische signalen die naar de hersenen gaan en is daarmee een essentieel onderdeel van ons visuele systeem.

Staar of cataract

Staar of cataract

Staar is een vertroebeling van de ooglens waardoor uw zicht minder scherp wordt. Het ontstaat meestal als gevolg van veroudering van de lens maar kan ook andere oorzaken hebben.