Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement.Akkoord
naar oogzorg

Oogmeting

In Nederland maken beunhazen gretig gebruik van een gebrek aan regelgeving waardoor iedereen brillen en contactlenzen mag verkopen en zelfs oogmetingen mag doen. Met alle kwalijke gevolgen van dien. Daarom hebben we nog maar eens op een rijtje gezet hoe een goede oogmeting of contactlensaanpassing bij onze gediplomeerde, vakkundige en ervaren (zelfstandige) opticiens en contactlensspecialisten in zijn werk gaat. Gewoon omdat je ogen het waard zijn!Vooronderzoek

Vooronderzoek

Bij het vooronderzoek nemen onze specialisten de tijd om een uitvoerige anamnese af te nemen. Niet uit nieuwsgierigheid maar omdat het belangrijk is bij de keuze van de juiste kijkoplossing.

Refractie

Refractie

Met de objectieve meting als uitgangspunt zullen onze specialisten vervolgens een subjectieve oogmeting uitvoeren. Daarvoor kijkt u door een zogenaamde phoropter en beantwoordt u de vragen.

Inmeten

Inmeten

Heeft u voor een bril gekozen dan komt het er nu op aan de juiste brillenglazen te selecteren en die glazen met uiterste precisie in uw nieuwe bril te monteren.

Contactlensaanpassing

Contactlensaanpassing

Kies je voor contactlenzen dan zal de contactlensspecialist met behulp van weer andere zeer geavanceerde apparatuur de vorm van je ogen in kaart brengen.

Optometrisch onderzoek

Optometrisch onderzoek

De optometristen in onze winkels zijn opgeleid en bevoegd om de gezondheid van uw ogen te controleren. Ze zijn verplicht die kennis bij te houden door deelname aan bijscholingen en het bezoeken van congressen en seminars.