Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies. Lees meer in ons privacy statement.Akkoord
Back

Glaucoom

Glaucoom is een aandoening van de oogzenuw en wordt meestal veroorzaakt door een te hoge oogdruk. Dat is de reden dat wij bij onze oogmetingen ook altijd de oogdruk meten.

Glaucoom

Zeker op oudere leeftijd is dat noodzakelijk. Door beschadigingen aan de oogzenuw bereiken de signalen van de ogen de hersenen niet meer. Als gevolg daarvan ontstaan blinde vlekken in het gezichtsveld. Glaucoom ontstaat vaak geleidelijk en kan uiteindelijk leiden tot ernstig gezichtsverlies. Gelukkig is glaucoom goed te behandelen al kunnen beschadigingen aan de oogzenuw niet meer hersteld worden. Wel kan het proces gestopt worden. Vroege behandeling is dus essentieel. Laat uw ogen daarom regelmatig controleren.

Bij veel van onze winkels werken ervaren optometristen die bovendien over de juiste apparatuur beschikken om de gezondheid van uw ogen te controleren. Zeker op oudere leeftijd is dat aan te bevelen. Stap gerust eens binnen en vraag om meer informatie.